6 tips bij de aanschaf van een goed hondenkussen

6 tips bij de aanschaf van een goed hondenkussen

Als je een goed hondenkussen gaat kopen is het belangrijk om hierbij op een paar punten te letten om zo de beste keuze (voor de hond én jezelf) te maken! Daarom geven we je in dit blog een aantal handige tips:

Om te voorkomen dat je in je zoektocht in een winkel of op het internet niet goed weet waar je op moet letten als je een goed hondenkussen wilt aanschaffen geven we je hierbij de belangrijkste tips!

Stel jezelf de volgende vragen:

1. Kwaliteit vh hondenkussen


Om te beginnen de gebruikte stof vd buitenhoes: is deze wel sterk genoeg?
 
De afwerking van het product: zijn de naden netjes 5 draads afgelocked?
 
De rits: is deze van degelijke kwaliteit & is hij goed weggewerkt? Belangrijk hierbij is ook om te kijken of de rits zich wel aan de zijkant bevindt; dan is het hondenkussen namelijk aan beide kanten te gebruiken.
 
De binnenhoes: is hiervoor degelijk materiaal gebruikt? Vaak zie je in goedkope hondenkussens nog wel eens dat de binnenhoes van een hele slechte kwaliteit is gemaakt, met alle gevolgen van dien. Ook is het belangrijk dat de binnenhoes van een voldoende glad materiaal is gemaakt: als je de buitenhoes regelmatig wilt wassen is het namelijk wel zo handig als de buitenhoes er gemakkelijk vanaf en weer terug om gaat. 

Ook altijd erg belangrijk, de reviews: wat zeggen eerdere klanten over het product en/of de service? ( https://www.kiyoh.nl/dogs_companion/ )


2. Is de buitenhoes verwisselbaar?

Een absolute must i.v.m. het kunnen wassen! Een 2e hoes is dan ook een pré (die kan er dan gelijk omheen als de andere in de was is!);  Daarnaast ook leuk om meerdere buitenhoezen te hebben om wat af te wisselen qua kleur in je interieur, zeker ook met de verschillende seizoenen.

3. Vulling van het hondenkussen: zijn er nieuwe, kleine EPS pareltjes gebruikt?

Vaak zie je in goedkopere hondenkussens ook goedkopere vulling gebruikt worden, zoals fiberfill of gerecyclede EPS brokstukken. Dit gaat klonteren en zakt ook snel in. Kleine EPS parelvulling gaat veel langer mee, vormen zich veel beter naar de vorm van de hond, maken minder lawaai en zijn bovendien warmte reflecterend waardoor bijv. een natte vacht snel weer droogt.

Let er verder bij de keuze voor de aanschaf van een nieuw hondenkussen ook op dat het hondenkussen voldoende dik gevuld is.


4. Juiste maat hondenkussen kiezen:

Kies de maat die past bij een volwassen hond van jouw ras. Het is onzinnig om een klein kussen aan te schaffen als de hond nog een pup is en daarna telkens een grotere maat naarmate hij/zij ouder wordt. Houdt er ook rekening mee dat reutjes over het algemeen natuurlijk iets groter zijn dan teefjes. Kijk verder of de maat van jouw keuze groot genoeg is om de hond ook languit te kunnen laten liggen. De meeste honden liggen een beetje opgerold maar ze liggen ook wel eens languit. Het staat een beetje slordig als de hond aan een zijde over de rand van het kussen heen ligt. Let er dus goed op dat er voldoende keuze in maten is.

 

Meer van dergelijke hondenkussens zien of deze kopen: Klik hier

5. Waar moet je op letten bij het kiezen van een geschikte kleur hondenkussen:

De kleur haren van de hond: een beige of ecru kussen bij een zwarte hond is niet zo handig. Beter is het om een kleur te kiezen waarop de haren niet zo goed zichtbaar zijn. Van de andere kant wil je misschien ook niet dat je hond als het ware 'wegvalt' in het kussen! Een kleur hoes die de kleur vd hond benaderd is dan een optie. Of een ruit, hierop zie je de haren ook minder snel.
 

6. Welke soort stof ?

Dit hangt er mede vanaf waar je het kussen wilt gaan leggen. In de woonkamer, bijkeuken, achter in de auto of misschien wel in het buitenhok? In de woonkamer dien je er ook eerder naar te kijken of het in huis 'staat' . Een warme, zachte corduroy kan dan bijv. beter passen terwijl in je in het buitenhok misschien eerder naar een all weather stof kunt kijken. Die kun je weer heel handig met een natte doek afnemen.


Als je deze tips ter harte neemt dan bespaar je jezelf waarschijnlijk de ergenis van een miskoop. Hondenbed.nl heeft als dé specialist op het gebied van hondenkussens een zeer ruim assortiment kwalitatieve hondenkussens in 5 maten & in diverse soorten stoffen.
 

Reacties

 1. Chantal Dierckx Chantal Dierckx

  Ik heb zopas mijn 2e kussen aangekocht,deze keer voor de hond (Berner) van mijn zoon.
  Deze wilde op geen één kussen gaan liggen, enkel op dat van onze hond (Berner) als hij bij ons op visite was,dus hebben we besloten om hem er één kado te doen, zalig...vind hij het!

 2. Jeroen Jeroen

  Top kussens, mijn hond is wat verwent en lag altijd op de bank. Maar sinds we het kussen in huis hebben , ligt ze alleen nog maar daarop. Verder ook een snelle levering en nette afhandeling. Kortom SUPER!!!!!

 3. Alexandra Murray Alexandra Murray

  Ik heb het eerder gezegd en nu maanden verder blijf ik zo blij met de dogs companion kussen. Spike ligt super relaxed (hond met artrose). Grappig is dat hij geleerd heeft zijn kussen in de wenselijke vorm te kneden en te draaien zoals hij het hebben wil. En het ziet er nog steeds als nieuw uit. Top kussen.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Thuiswinkel Waarborg Facebook