Hittegolf? Tips voor tegengaan oververhitting van je hond.

 • Geplaatst op
 • Door Suzanne Schoeber
 • 0
Hittegolf? Tips voor tegengaan oververhitting van je hond.

Met een koelmat beschermt u uw hond tegen oververhitting. Tijdens warme dagen ideaal om te gebruiken. De matten werken door middel van lichaamscontact, hierdoor heb je geen water, elektra of vriezer nodig. Zo heeft uw huisdier een fijne plek om af te koelen tijdens de warme zomer.

Oververhitting bij honden

Houd goed in de gaten of je hond niet oververhit raakt als het buiten warm is. Honden kunnen hun warmte alleen kwijt via hun voetzolen en door te hijgen. Begint je hond erg te hijgen, te kwijlen of wordt hij sloom, dan kan het zijn dat je hond last heeft van de warmte. Oude honden en honden met zeer korte neuzen lopen meer risico op oververhitting; houd ze goed in de gaten en neem zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen.

 

Hoe voorkom je oververhitting?

Je voorkomt oververhitting door je hond niet in de directe zon te laten. Wandel of fiets niet met je hond op het heetst van de dag, maar doe dit ’s ochtends of ’s avonds, en zorg voor voldoende koel vers water. Houd er rekening mee dat asfalt en zand heel warm kunnen worden; op gras loopt dan prettiger voor je hond. 

 

Wat moet je doen als een hond oververhit is?

Mocht een hond ondanks de voorzorgsmaatregelen toch oververhit raken, neem dan de volgende maatregelingen:

 • Zorg dat de hond rustig blijft
 • Laat de hond water drinken (lauw)
 • Probeer de pootjes te koelen met lauw water 
 • Zorg dat de hond in de schaduw ligt
 • Neem in extreme gevallen altijd contact op met een dierenarts zodat hij of zij live advies kan geven!

 

Honden in de auto 

In de auto kan de temperatuur flink oplopen. Vermijd ritjes met de auto of koop een koelmat die je hond helpt om koel te blijven. Laat de hond nooit alleen achter in de auto, ook niet met het raam open of in de schaduw. Ook met het raam open kan de temperatuur in de auto snel stijgen. Bovendien kan de auto sneller in de zon komen te staan dan verwacht.

 

Tip

Met een koelmat beschermt u uw hond tegen oververhitting.  Zo heeft uw huisdier een fijne plek om af te koelen tijdens de warme zomer. 

Op warme dagen is het erg belangrijk om jouw hond verkoeling te geven. Zorg altijd dat jouw hond voorzien is van koud drinkwater en een koel plekje, want oververhitting bij honden ligt snel op de loer. Honden hebben namelijk weinig zweetklieren en kunnen tijdens de warme dagen best wat hulp krijgen van het baasje om lekker af te koelen.

Voordelen gebruik koelmat

 • Na het maken van lichaamscontact met de koelmat wordt er direct verkoeling gegeven 
 • Schoonmaken kan, door de mat af te nemen met milde zeep
 • Niet nodig om eerst in water te dompelen of in de vriezer te leggen

 

Koelmat voor honden

Gun jouw hond heerlijke verkoeling op een koelmat tijdens de warme dagen. Koelmatten zijn beschikbaar in verschillende formaten, zodat er voor elke hond een geschikt formaat koelmat is. Deze matten zijn gemakkelijk op te rollen en kun je in principe overal mee naartoe nemen. De matten werken door middel van lichaamscontact, hierdoor heb je geen water, elektriciteit of vriezer nodig. De cooling mat kan ook gebruikt worden in een auto, in manden, in bedden of in een bench.

Ook altijd erg belangrijk, de reviews: wat zeggen eerdere klanten over het product en/of de service? ( https://www.kiyoh.nl/dogs_companion/ )

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Thuiswinkel Waarborg Facebook